O čem je vegetariánské menu

Chceme-li blíže specifikovat přímo áyurvedské menu, pak hlavní denní jídlo ( oběd ) zpravidla sestává z tolika preparací, aby v něm bylo zahrnuto všech šest chutí. Hořká, slaná, kyselá, trpká, ostrá a sladká. 

Pro začátek zvolíme jednoduché menu, abyste se naučili základní principy vegetariánského vaření na míru vaší chuti. Samozřejmě v běžném denním vaření není podmínkou vařit kompletní menu, stačí vařit jak jsme zvyklí, polévka hlavní jídlo a dezert.

Během kurzu si blíže specifikujeme čtyři základní druhy vaření. Běžné každodenní během pracovního týdne, nedělní, festivalové-sváteční a dietní (při onemocnění).

Na kurzu volíme zpravidla nedělní áyurvedské menu proto, abychom vás naučili při vaření jediného hlavního denního jídla uvařit sedm samostatných jídel, na nichž pochopíte principy vegatariánského vaření, tak byste byli sami schopni kombinovat jednotlivé potraviny a koření.

Sestává z následujících preparací:

Apetizér

Zpravidla bylinkový nápoj

Spařená listová zelenina

Zapalovač trávicího ohně ve vašem žaludku

Polévka

Naučíme vás vařit nepřebené množství zeleninových a luštěninových polévek

Hlavní jídlo

Dušená nebo pečená zelenina či luštěniny na miloin způsobůs rafinovaně kořeněné

Rýže či smažené jídlo

jako např. púrí, samosy apod., zástupce jídla z obilovin

Čatný

Ze zásady ostré tak, jak sladké a kyselé  :-)

Dezert

Sladká tečka na závěr, která nesmí nikdy chybět, je hozenou rukavicí curkovinkovému průmyslu. Na kurzu zjistíte proč.

La Siesta 2015 | Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky