O čem je vegetariánské menu
Chceme-li
blíže specifikovat přímo áyurvedské menu, pak hlavní denní jídlo ( oběd
) zpravidla sestává z tolika preparací, aby v něm bylo zahrnuto všech
šest chutí. Hořká, slaná, kyselá, trpká, ostrá a sladká.
Pro
začátek zvolíme jednoduché menu, abyste se naučili základní principy
vegetariánského vaření na míru vaší chuti. Samozřejmě
v běžném denním vaření není podmínkou vařit kompletní menu, stačí vařit
jak jsme zvyklí, polévka hlavní jídlo a dezert.
Během kurzu si blíže
specifikujeme čtyři základní druhy vaření. Běžné každodenní během
pracovního týdne, nedělní, festivalové-sváteční a dietní (při
onemocnění).
Na kurzu volíme zpravidla nedělní áyurvedské menu proto, abychom vás
naučili při vaření jediného hlavního denního jídla uvařit sedm
samostatných jídel, na nichž pochopíte principy vegatariánského vaření,
tak byste byli sami schopni kombinovat jednotlivé potraviny a koření.Sestává z následujících preparací:
Pro začátek zvolíme jednoduché menu, abyste se naučili základní principy vegetariánského vaření na míru vaší chuti. Samozřejmě v běžném denním vaření není podmínkou vařit kompletní menu, stačí vařit jak jsme zvyklí, polévka hlavní jídlo a dezert.
Apetizér
Zpravidla bylinkový nápoj
Spařená listová zelenina
Zapalovač trávicího ohně ve vašem žaludku
Polévka
Naučíme vás vařit nepřebené množství zeleninových a luštěninových polévek
Hlavní jídlo
Dušená nebo pečená zelenina či luštěniny na miloin způsobůs rafinovaně kořeněné
Rýže či smažené jídlo
jako např. púrí, samosy apod., zástupce jídla z obilovin
Čatný
Ze zásady ostré tak, jak sladké a kyselé :-)
Dezert
Sladká tečka na závěr, která nesmí nikdy chybět, je hozenou rukavicí curkovinkovému průmyslu. Na kurzu zjistíte proč.